El passat 8 de novembre es van complir 25 anys de la publicació de la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals. L'efecte de la seva aplicació sobre la disminució dels accidents laborals ha quedat parcialment demostrat, tal com ens indiquen diversos estudis, on es parla d'una reducció clara en l'ocurrència d'accidents amb baixa fins a aproximadament 2012, seguida d'una època complicada de precarietat laboral que va coincidir amb un augment de la sinistralitat.

D'altra banda, és innegable que la feina a fer segueix sent molt, és imprescindible que es segueixi treballant per integrar de manera definitiva la PRL en totes les activitats que desenvolupa l'empresa, i que deixi de percebre´s com un formalisme legal que han de tenir en compte per evitar sancions.

Des dels Serveis de Prevencion Aliens, hem de seguir amb l'àrdua tasca de convèncer les empreses de la importància de garantir la seguretat dels seus treballadors. A més, és innegable l'aparició de nous processos productius, noves eines de treball i fins a nous perfils professionals que requereixen respostes legals equivalents. Sense anar més lluny, la complexa situació actual, deguda a la pandèmia que estem patint, incorpora aspectes nous a tenir en compte (teletreball i altres) i que fan que hàgim d´estar més atents que mai.

Des ERGASIA volem aprofitar aquesta fita històrica per agrair a tots els nostres clients i amics la fidelitat mostrada. Per la nostra part, ens comprometem a seguir treballant amb il·lusió, posant el nostre millor esforç en el dia a dia per aconseguir entorns de treball segurs.