Normalment, quan veiem una pel·lícula de cinema, pensem en pel·lícules d'aventures, de por, d'intriga... però probablement no ens haguem parat a pensar que hi ha pel·lícules la trama de les quals gira al voltant dels riscos laborals. Des d'ERGÀSIA SEGURETAT volem donar-te algunes recomanacions de pel·lícules que no hauries de deixar de veure si ets al món de la PRL:

 

  • Temps moderns, una pel·lícula de Charles Chaplin del 1936, és una barreja entre el cinema mut i el sonor; de vegades és considerada com l'última pel·lícula muda de la història. Extenuat pel frenètic ritme de la cadena de muntatge, un obrer metal·lúrgic que treballa prement femelles acaba perdent la raó. En lloc de ser una pel·lícula còmica típica, més aviat és un llargmetratge que es va enfocar a mostrar l'aspecte social d'aquella època. Com a cinema mut en blanc i negre (i malgrat que actualment semblaria impossible) transmet clarament el seu missatge: una crítica al sistema capitalista d'aquells dies. Mostra el treball mecanitzat, la producció en cadena, els baixos, l'estrès, l'opressió, la fam, la pobresa i la injustícia social que viu aquesta societat, principalment la classe baixa i més vulnerable dels Estats Units de l'època.
  • El Maquinista, una pel·lícula del 2004 protagonitzada per Christian Bale, que ens mostra un empleat de fàbrica que pateix un greu problema d'insomni des de fa més d'un any. El seu estat de fatiga física i mental és tan gran que acabarà desencadenant en un greu accident de treball i en un deteriorament de la seva relació amb els companys de planta.• La Quadrilla, pel·lícula dirigida per Kean Loach el 2001, que narra la història d'un grup d'operaris que treballen en la reparació de vies del ferrocarril del sud de Yorkshire a l'època de la privatització dels ferrocarrils britànics. Quan el supervisor de la nova empresa dóna a la quadrilla les noves normes de treball aquests es rebel·len perquè no hi estan d'acord. Però poc després l'equip es veu obligat a fer una elecció molt clara, ser acomiadats o treballar per a la nova companyia acceptant les noves regles.